De de Pijpleidingszaken worden van PetroChina geherstructureerd, zich Concentreert bij de Stroomopwaartse Zeeolie en Gasexploratie en Ontwikkeling

June 2, 2022
Laatste bedrijfscasus over De de Pijpleidingszaken worden van PetroChina geherstructureerd, zich Concentreert bij de Stroomopwaartse Zeeolie en Gasexploratie en Ontwikkeling

Volgens nieuws op 11 September, China National Petroleum Corporation (hierna vestigde als PetroChina wordt bedoeld) een volledige dochteronderneming, Noordelijk de Pijpleidingsco. van PetroChina, Ltd op 7 September, met een geregistreerd kapitaal van 20 miljard yuans die. Zijn hoofdzaken omvatten onderzees pijpleidingsvervoer. Lange tijd in het verleden, hebben de stroomopwaartse ondernemingen van PetroChina en Sinopec bij de kustolie en gasexploratie de nadruk gelegd, terwijl CNOOC uitsluitend het recht van binnenlandse zeeolieexploratie en ontwikkeling monopoliseerde.
In April 2004, besliste de Raad van de Staat de grens tussen land en overzees voor binnenlandse olie en gasexploratie en ontwikkeling te breken, en CNOOC kon ook voor olie en gasexploratie en productieactiviteiten landen. In Oktober van hetzelfde jaar, om de exploratie en de ontwikkeling van zeeolie en gasmiddelen, Zee de Techniekco. van CNPC te versnellen, werd Ltd gevestigd. Vergeleken met kust, zeeolieexploratie wordt een meer en meer zeer riskant, high-tech en hoog-investeringsgebied.
Na het verkrijgen van de Kustdie de Exploratie en de Benuttingsvergunning van China door het vroegere Ministerie van Land en Middelen in 2004 wordt uitgegeven, is de binnenlandse zee de olie en het gasexploratie van PetroChina hoofdzakelijk geconcentreerd in de ondiepe zeegebieden van de Rivier van Dagang en Liaohe-, en er zijn ook overzee sommige zeeblokken.
Op de avond van 23 Juli, 2020, kondigde PetroChina aan dat het van plan was om de verwante activa zijn belangrijke olie en aardgasleidingen, wat gasopslag, LNG ontvangst stations, en van bodemolie en van gas (met inbegrip van de gelijkheid van het bedrijf) aan de Nationale Groep van het Pijpleidingsnetwerk te verkopen (Kunlun-Energie). De pijpleidingsactiva zijn niet inbegrepen in het werkingsgebied van toewijzing), verkregen gelijkheid 29,9% van de Nationale Groep van het Pijpleidingsnetwerk, en werden de grootste aandeelhouder van Nationaal Pijpleidingsnetwerk.
Sinopec kondigde op dezelfde dag aan dat het bedrijf en zijn dochterondernemingen van plan zijn de relevante bedrijfgelijkheid, olie en aardgasleidingen en de ondersteunende die faciliteiten door hen wordt de de gehouden naar de Nationale Groep van het Pijpleidingsnetwerk, met de extra die gelijkheid en/of het contante geld over te brengen door de Nationale Groep van het Pijpleidingsnetwerk als transactieoverweging wordt betaald.
De leveringsdatum van de activa betrokken bij de bovengenoemde aankondiging is 30 September. Dit betekent dat nadat de activatoewijzing wordt voltooid, de Nationale Groep van het Pijpleidingsnetwerk officieel in verrichting vóór de piek van de levering van het de wintergas zal gezet worden.
Momenteel, zijn de levering van nationale olie en de activa van het aardgasleidingsnetwerk de aftelprocedure ingegaan, en bijna 400 miljard activa van „twee vaten olie“ staan in de nationale groep worden ingespoten op het punt van het pijpleidingsnetwerk opgezet in December 2019.
PetroChina zei dat na de pijpleidings bedrijfsreorganisatie, het bedrijf zich meer bij de stroomopwaartse olie en gasexploratie en ontwikkeling, zal concentreren en actief de ontwikkeling van olie en gas eindmarkten zal bevorderen. De totstandbrenging van PetroChina-Co. van de het Noordenpijpleiding, Ltd, een volledige dochteronderneming van PetroChina, is een voorbereiding voor stroomopwaartse zeeolie en gasexploratie en ontwikkeling.